Слуховете за iPhone, поддържащ две SIM карти се появиха по-рано тази година, но сега в последната бета версия на iOS 12 за разработчици, са открити някои индикации, които ги потвърждават. Интересното е, че в кода на операционната система не само се споменава поддръжката на две карти, но и наличието на втори слот за такава, което означава, че iPhone може би няма да е ограничен до една SIM карта и една eSIM.

Ако тълкуването на софтуера е точно, то това няма да е първият път, когато Apple резкрива бъдещия си хардуер по този начин. Всъщност фирмуерат на HomePod и бета версиите на iOS 11 разкриха дизайна на iPhone X, Face Idр Animoji и новите AirPods далеч преди Apple да ги покаже.

Освен информацията за поддръжката на две SIM карти, новата бета версия, която беше пусната вчера, включва и такава за бъдещата кутийка за безжично зареждане на AirPods.

Всичко обаче ще стане ясно през септември, когато компанията ще проведе ежегодното си събитие, на което ще дебютират дългоочакваните три модела iPhone и кой знае още какво.