Apple пусна iOS 14.7 миналия месец, а iOS 15 е на път да излезе някъде през септември. Въпреки това изглежда компанията планира скоро да пусне iOS 14.8, като не е ясно какви нови функции ще бъдат включени в нея.

Както беше забелязано за пръв път от Брендън Шанкс и потвърдено от 9to5Mac, последният Xcode 13 включва препратки към iOS 14.8. Това би означавало първа по рода си 8-ма актуализация на iOS.

Въпреки, че изглежда странно компанията да работи по iOS 14.8 толкова малко време преди iOS 15 да стане официална, вече има прецедент. Миналата година Apple пусна iOS 13.7 на 1 септември, или само две седмици преди iOS 14, който достигна до всички потребители на 16 саптември.

Трябва да имаме предвид и това, че компанията планира тази година да даде на потребителите възможност за избор между актуализирането до iOS 15 и това да останат на iOS 14, като все пак получават нужните актуализации за сигурност. Към момента няма информация кога Apple може да пусне iOS 14.8, но възоснова на аналитични данни и препратки към Xcode изглежда, че това е нещо, върху което все още се работи.