Изберете Страница

Всичко, което Apple представи на своето събитие “Far Out”

За есенното събитие “Far Out” на Apple можем да кажем, че почти всички слухове се оказаха верни. Компанията представи четири модела iPhone – iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max.

Новият iPhone 14 идва с 6.1” дисплей, докато iPhone 14 Plus, който пристига на мястото на mini, носи голям 6.7” дисплей. И двата ще работят с чипа A15 Bionic от миналата година, имат 12 МР основна камера с по-голям сензор и 12 МР селфи камера, която получава фантастична нова система за автоматично фокусиране.

Цената на iPhone 14 започва от 799 долара, а тази на iPhone 14 Plus – от 899 долара. Предварителните поръчки стартират на 9 септември, малкият модел ще се доставя от 16 септември, а големият – от 7 октомври. Трябва да отбележим, че за САЩ и двата модела ще пристигнат само с eSIM.

Що се отнася до iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, те също предлагат 6.1” и 6.7” дисплеи, но промяната тук е, че липсва познатият ноч, който е заменен с т.нар. Dynamic Island, в който се помещава селфи камерата и Face ID, а зоната между тях е интерактивна и може да се използва за визуализиране на активните приложения с малки икони.

Двата Pro модела въвеждат за пръв път в гамата на Apple Always-On-Display и имат 2000 нита пикова яркост. Основната камера може да се похвали с нов 48 МР сензор, 12 МР телефото и 12 МР ултраширок.

Двата модела ще поддържат сателитна връзка за спешни случаи, която позволява изпращането на компресирани съобщения да спашните номера при липса на обхват. Тя ще работи само за САЩ и Канада и ще е безплатна в първите две години.

Цената на iPhone 14 Pro започва от 999 долара, а тази на 14 Pro Max – от 1099 долара, като предварителните поръчки стартират на 9 септември, а доставките – на 16 сeптември.

Apple Watch Series 8 е много подобна на предишната серия, но добавя два температурни сензора – единият отдолу, другият под екрана. Те ще проследяват телесната температура на всеки 5 секунди и могат да засичат промени до 0.1 градуса. Освен това часовниците предлагат и нова аварийна функция за засичане на катастрофи, при която може да се инициира автоматично обаждане на спешния номер.

Цената на GPS модела започва от 399 долара, а GPS+Cellular – от 499 долара, а доставките стартират от 16 септември.

Новият подсилен модел, за който се носеха слухове отдавна, се нарича Apple Watch Ultra и има още един програмируем бутон за незабавно стартиране на тренировки, или маркиране на следващ етап. Дигиталната коронка е по-голяма и може да се използва и с ръкавици.

Часовникът има втори високоговорител и вграден режим сирена от 86db за ситуации, в които имате нужда от помощ. Компасът е подобрен, за да следите посока и разстояние до персонализирани точки. Има нощен режим с бързо превключване, кайто осветява екрана в червено, за да ограничи нуждата от адаптация на очите в тъмна среда. Животът на батерията е до 36 часа, но компанията ще добави по-късно тази година и настройка за оптимизиране, която ще го удължи до 60 часа.

Apple Watch Ultra е сертифициран за гмуркане и може да се спусне до 130 фута под вода. Идва с нови каишки, фокусирани върху спорта с линия за катерачи и гмуркачи. Цената му ще започва от 799 долара, а доставките стартират на 23 септември.

Компанията добави и нов Apple Watch SE, който идва с нов чип S8, функция за откриване на катастрофи и нови цветови опции на цена от 249/299 долара. Той е с 20% по-бърз от предшественика си, благодарение на новия чип и предлага режим на ниска мощност. Задният панел е преработен с нов композитен материял, в съответствие с цвета, за да се намали теглото му. Той ще е наличен на 16 септември.

Три години след старта на AirPods Pro, слушалките най-сетне получават своето второ поколние с нов драйвер и усилвател с ниско изкривяване на звука, контроли, базирани на допир върху стеблото и стискане и два пъти по-ефективно шумопотискане. Слушалките осигуряват до 6 часа живот на батерията и до 30 часа с помощта на кутийката, която пък има вграден високоговорител, поддържа Find My и вече може да се зарежда със зарядното на Apple Watch. Цената на AirPods Pro ще е 249 долара, а досатвките започват на 23 септември.

И накрая новината, която може би очаквате с нетърпение – iOS 16 ще бъде пусната официално на 12 септември.

 

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This