Изберете страница

Все пак AirPods Pro 2 може да запазят дизайна на своите предшественици

Въпреки слуховете за промяна в дизайна, AirPods Pro 2 може да приличат на своите предшественици, твърди нов слух, позовавайки се на предполагаеми изтекли изображения, споделени от MacRumors още миналата година. За тези изображения се твърди, че показват второто поколение AirPods Pro с привидно минимални промени в дизайна. Сега нови 3D мащабирани графики на дизайнера Ян Зелбо може би доказват, че AirPods Pro 2 няма да се лишат от своите стебла.

Според изображенията слушалките няма да имат IR сензори, които откриват кога са поставени в ушите на потребителя. Предполага се, че те ще разполагат с нови сензори за откиване на кожа, които дебютираха в третото поколение AirPods, осигурявайки по-точен начин за разпознаване дали слушалките се носят, или не. Сензорите работят като откриват съдържанието на вода в кожата, което пък им гарантира, че няма да я объркат с друга повърхност. Вместо тях сегашните AirPods Pro използват двойни оптични сензори, за да открият дали са в ухото на потребителя.

Въпреки че и двата вида изпълняват една и съща функция, оптичните сензори могат просто да разберат кога са срещу повърхност или са покрити, а не да разпознаят човешка кожа, което би могло да доведе до грешка при поставяне в джоб например. Затова и Apple ще вложи по-точните сензори в новото поколение AirPods Pro, като печели и допълнително предимство, че се нуждае само от един малко по-голям централен сензор на всяка слушалки.

Изображенията на Зелбо потвърждават новите сензори, които са със същия размер и ориентация като тези на AirPods 3 и се отличават с по-къса, забележимо по-дебела продълговата част с кръгла решетка. Този малък, но важен детайл може би подсказва, че изображенията са достоверни, а AirPods Pro 2 няма до получат основен редизайн.

Всъщност въпреки слуховете за промяна в дизайна, най-достоверните източници така и не го потвърдиха изрично. Анализаторът Минг-Чи Куо не посочи изрично, че слушалките ще имат безстъблен дизайн, а Марк Гърмън твърдеше, че Apple се стреми да ги направи по-компактни и да елиминира късото стебло, но посочи и, че компанията изпитва затруднения при интегрирането на хардуера в по-малкия корпус, което може да доведе до “по-малко амбициозен дизайн, когато продуктът бъде финализиран”.

Що се отнася до кутийката за зареждане, според Куо тя ще може да отговаря със звук при търсене от потребителя. Това съвпада с отворите на високоговорители, видими на кутийката в изображенията на MacRumors.

Освен това Apple вече е създала лесно разпознаваема визуално марка за AirPods с дизайна със стебло и бяла пластмаса и може би трудно ще се откаже от това, а като добавим и въздействието на премахването на стеблото върху внедряването на контролни сензори и микрофони, все по-ясно става, че поне към момента AirPods Pro 2 няма да получат нов дизайн. Твърди се обаче, че слушалките ще имат поддръжка за Apple Lossless audio (ALAC) чрез ново решение за връзка, а кое е истина и кое не, ще разберем най-вероятно есента, когато се очаква AirPods Pro 2 да бъдат представени официално.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This