Изберете страница

Виртуалната WWDC 2020 ще стартира на 22 юни

По-рано тази година Apple потвърди, че ще направи значителни промени в своята годишна Конференция на разработчиците от цял свят, преминавайки към изцяло дигитален маршрут, поради продължаващата пандемия от коронавирус. Тогава компанията заяви само, че тази година WWDC ще се проведе навреме, някъде през юни, но не даде повече подробности за началната дата. Сега гигантът обяви, че виртуалната WWDC ще стартира в понеделник, 22 юни и ще е достъпна чрез Apple Developer приложението и сайта за програмисти.

“WWDC20 ще е най-голямата до сега, която ще събере нашата глобална общност от разработчици от над 23 милиона, по безпрецедентен начин за седмица през юни, за да научим за бъдещето на платформите на Apple” каза Фил Шилър, старши вицепрезидент на компанията. “Нямам търпение да се срещнем онлайн през юни с глобалната общност на разработчици и да споделим с тях всички нови инструменти, над които работим, за да им помогнем да създадат още по-невероятни приложения и услуги. Очакваме с нетърпение да споделим повече подробности за WWDC20 с всички, когато се доближим до това вълнуващо събитие”.

Apple обяви също и Swift Student Challeng, което ще позволи на учащисе да покажат любовта си към кодирането, като “създадат своя собствена Swift playground”. Поканите за новото учебно предизвикателство вече са отворени и ще останат такива до 17 май.

“Учащите се са неразделна част от общността на разработчиците на Apple, а миналата година WWDC беше посетена от над 350 такива от 37 различни страни” заяви Крейг Федериги, старши вицепрезидент на Apple по софтуерно инженерство. “Докато очакваме с нетърпение WWDC20, въпреки че тази година нашето събиране ще е виртуално, искаме да признаем и отпразнуваме творческия принос на нашите млади разработчици от цял свят. Нямаме търпение да видим следващото поколение иновативни мислители да превръщат своите идеи в реалност, чрез Swift Student Challenge”.

Swift Student Challenge ще се възполза от приложението Swift Playgrounds, което е достъпно за iPad и Mac. То е предназначено да направи изучаването на езика за програмиране Swift на Apple забавно и интерактивно. Учащите се, които се интересуват от демонстрации на кодирането си със Swift, имат възможност до 23.59 на 17 май да създадат интерактивна сцена, която може да бъде изпитана в рамките на 3 минути. Сцената може да бъде подадена чрез Swift Student Challenge, а победителитеще получат не само ексклузивен комплект пинове WWDC20, но и яке.

Всъщност компанията обикновено провежда своята Конференция за разработчици в началото на юни, а закъснението тази година със сигурност е повлияно от глобалната здравна криза.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This