Изберете Страница

Виртуалната WWDC 2020 ще стартира на 22 юни

По-рано тази година Apple потвърди, че ще направи значителни промени в своята годишна Конференция на разработчиците от цял свят, преминавайки към изцяло дигитален маршрут, поради продължаващата пандемия от коронавирус. Тогава компанията заяви само, че тази година WWDC ще се проведе навреме, някъде през юни, но не даде повече подробности за началната дата. Сега гигантът обяви, че виртуалната WWDC ще стартира в понеделник, 22 юни и ще е достъпна чрез Apple Developer приложението и сайта за програмисти.

“WWDC20 ще е най-голямата до сега, която ще събере нашата глобална общност от разработчици от над 23 милиона, по безпрецедентен начин за седмица през юни, за да научим за бъдещето на платформите на Apple” каза Фил Шилър, старши вицепрезидент на компанията. “Нямам търпение да се срещнем онлайн през юни с глобалната общност на разработчици и да споделим с тях всички нови инструменти, над които работим, за да им помогнем да създадат още по-невероятни приложения и услуги. Очакваме с нетърпение да споделим повече подробности за WWDC20 с всички, когато се доближим до това вълнуващо събитие”.

Apple обяви също и Swift Student Challeng, което ще позволи на учащисе да покажат любовта си към кодирането, като “създадат своя собствена Swift playground”. Поканите за новото учебно предизвикателство вече са отворени и ще останат такива до 17 май.

“Учащите се са неразделна част от общността на разработчиците на Apple, а миналата година WWDC беше посетена от над 350 такива от 37 различни страни” заяви Крейг Федериги, старши вицепрезидент на Apple по софтуерно инженерство. “Докато очакваме с нетърпение WWDC20, въпреки че тази година нашето събиране ще е виртуално, искаме да признаем и отпразнуваме творческия принос на нашите млади разработчици от цял свят. Нямаме търпение да видим следващото поколение иновативни мислители да превръщат своите идеи в реалност, чрез Swift Student Challenge”.

Swift Student Challenge ще се възполза от приложението Swift Playgrounds, което е достъпно за iPad и Mac. То е предназначено да направи изучаването на езика за програмиране Swift на Apple забавно и интерактивно. Учащите се, които се интересуват от демонстрации на кодирането си със Swift, имат възможност до 23.59 на 17 май да създадат интерактивна сцена, която може да бъде изпитана в рамките на 3 минути. Сцената може да бъде подадена чрез Swift Student Challenge, а победителитеще получат не само ексклузивен комплект пинове WWDC20, но и яке.

Всъщност компанията обикновено провежда своята Конференция за разработчици в началото на юни, а закъснението тази година със сигурност е повлияно от глобалната здравна криза.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This