Изберете Страница

Винаги включеният дисплей на iPhone 14 Pro ще показва новите уиджети на iOS 16

Очаква се двата модела iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да поддържат функцията Always On Display, което ще позволи на потребителите да преглеждат основна информация, без да се налага да докосват устройството. В последното издание на своя бюлетин Power On, журналистът Марк Гърман посочва, че функцията ще включва поддръжка за новите уиджети за заключен екран на iOS 16 за фитнес, времето и др.

“Подобно на Apple Watch, iPhone 14 Pro ще може да показва уиджети за времето, календари, акции, дейности и други данни, докато екранът остава с ниска яркост и честота на кадрите”, пише Гърман. “Ще има настройка, също като при часовника, която предотвратява показването на чувствителни данни на заключения екран, за да не могат всички да ги виждат. Always On Display вероятно ще може да показва също така и часа, датата и индикатор за непрочетени известия. Също като Apple Watch, Apple вероятно ще даде възможност на потребителите да активират или деактивират режима на моделите iPhone 14 Pro от настройките”.

Гърман вече сподели, че функцията Always On Display трябва да съхранява живота на батерията с комбинация от по-ниска яркост и честота на опресняване. Въведената в моделите iPhone 13 Pro ProMotion технология позволява на дисплея да падне до 10 Hz, когато е неактивен, а анализаторът Рос Йънг очаква при iPhone 14 Pro честотата на опресняване да може да пада до 1 Hz както при Apple Watch за повече енергийна ефективност.

Apple вероятно ще представи серията iPhone 14 по график през септември, въпреки няколкото сериозни прекъсвания по веригата за доставик заради частичните локдауни в Китай. Очаква се само моделите 14 Pro и 14 Pro Max да предложат функцията Always On Display, но в бъдеще тя да се разпространи и до стандартните модели.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This