Изберете Страница

Винаги включеният дисплей на iPhone 14 Pro ще показва новите уиджети на iOS 16

Очаква се двата модела iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да поддържат функцията Always On Display, което ще позволи на потребителите да преглеждат основна информация, без да се налага да докосват устройството. В последното издание на своя бюлетин Power On, журналистът Марк Гърман посочва, че функцията ще включва поддръжка за новите уиджети за заключен екран на iOS 16 за фитнес, времето и др.

“Подобно на Apple Watch, iPhone 14 Pro ще може да показва уиджети за времето, календари, акции, дейности и други данни, докато екранът остава с ниска яркост и честота на кадрите”, пише Гърман. “Ще има настройка, също като при часовника, която предотвратява показването на чувствителни данни на заключения екран, за да не могат всички да ги виждат. Always On Display вероятно ще може да показва също така и часа, датата и индикатор за непрочетени известия. Също като Apple Watch, Apple вероятно ще даде възможност на потребителите да активират или деактивират режима на моделите iPhone 14 Pro от настройките”.

Гърман вече сподели, че функцията Always On Display трябва да съхранява живота на батерията с комбинация от по-ниска яркост и честота на опресняване. Въведената в моделите iPhone 13 Pro ProMotion технология позволява на дисплея да падне до 10 Hz, когато е неактивен, а анализаторът Рос Йънг очаква при iPhone 14 Pro честотата на опресняване да може да пада до 1 Hz както при Apple Watch за повече енергийна ефективност.

Apple вероятно ще представи серията iPhone 14 по график през септември, въпреки няколкото сериозни прекъсвания по веригата за доставик заради частичните локдауни в Китай. Очаква се само моделите 14 Pro и 14 Pro Max да предложат функцията Always On Display, но в бъдеще тя да се разпространи и до стандартните модели.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This