Изберете Страница

Винаги включеният дисплей на iPhone 14 Pro ще показва новите уиджети на iOS 16

Очаква се двата модела iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да поддържат функцията Always On Display, което ще позволи на потребителите да преглеждат основна информация, без да се налага да докосват устройството. В последното издание на своя бюлетин Power On, журналистът Марк Гърман посочва, че функцията ще включва поддръжка за новите уиджети за заключен екран на iOS 16 за фитнес, времето и др.

“Подобно на Apple Watch, iPhone 14 Pro ще може да показва уиджети за времето, календари, акции, дейности и други данни, докато екранът остава с ниска яркост и честота на кадрите”, пише Гърман. “Ще има настройка, също като при часовника, която предотвратява показването на чувствителни данни на заключения екран, за да не могат всички да ги виждат. Always On Display вероятно ще може да показва също така и часа, датата и индикатор за непрочетени известия. Също като Apple Watch, Apple вероятно ще даде възможност на потребителите да активират или деактивират режима на моделите iPhone 14 Pro от настройките”.

Гърман вече сподели, че функцията Always On Display трябва да съхранява живота на батерията с комбинация от по-ниска яркост и честота на опресняване. Въведената в моделите iPhone 13 Pro ProMotion технология позволява на дисплея да падне до 10 Hz, когато е неактивен, а анализаторът Рос Йънг очаква при iPhone 14 Pro честотата на опресняване да може да пада до 1 Hz както при Apple Watch за повече енергийна ефективност.

Apple вероятно ще представи серията iPhone 14 по график през септември, въпреки няколкото сериозни прекъсвания по веригата за доставик заради частичните локдауни в Китай. Очаква се само моделите 14 Pro и 14 Pro Max да предложат функцията Always On Display, но в бъдеще тя да се разпространи и до стандартните модели.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This