Изберете страница

Винаги включеният дисплей на iPhone 14 Pro ще показва новите уиджети на iOS 16

Очаква се двата модела iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да поддържат функцията Always On Display, което ще позволи на потребителите да преглеждат основна информация, без да се налага да докосват устройството. В последното издание на своя бюлетин Power On, журналистът Марк Гърман посочва, че функцията ще включва поддръжка за новите уиджети за заключен екран на iOS 16 за фитнес, времето и др.

“Подобно на Apple Watch, iPhone 14 Pro ще може да показва уиджети за времето, календари, акции, дейности и други данни, докато екранът остава с ниска яркост и честота на кадрите”, пише Гърман. “Ще има настройка, също като при часовника, която предотвратява показването на чувствителни данни на заключения екран, за да не могат всички да ги виждат. Always On Display вероятно ще може да показва също така и часа, датата и индикатор за непрочетени известия. Също като Apple Watch, Apple вероятно ще даде възможност на потребителите да активират или деактивират режима на моделите iPhone 14 Pro от настройките”.

Гърман вече сподели, че функцията Always On Display трябва да съхранява живота на батерията с комбинация от по-ниска яркост и честота на опресняване. Въведената в моделите iPhone 13 Pro ProMotion технология позволява на дисплея да падне до 10 Hz, когато е неактивен, а анализаторът Рос Йънг очаква при iPhone 14 Pro честотата на опресняване да може да пада до 1 Hz както при Apple Watch за повече енергийна ефективност.

Apple вероятно ще представи серията iPhone 14 по график през септември, въпреки няколкото сериозни прекъсвания по веригата за доставик заради частичните локдауни в Китай. Очаква се само моделите 14 Pro и 14 Pro Max да предложат функцията Always On Display, но в бъдеще тя да се разпространи и до стандартните модели.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This