Изберете страница

Видео показва за пръв път интересен нов жест в iPhone X

Днес няма по-гореща тема от iPhone X, чиито предварителни поръчки вече започнаха. Той безспорно е най-иновативния модел на компанията от години насам, а отказът от хоум бутон е може би най-спорния й ход.

След него Apple е принудена да промени и начина, по който си взаимодействаме с телефона, а като пример можм да посочим Face ID, която заменя Touch ID при отключване и идентификация за различни функции, или Siri, която може да се извика чрез няколко секундно задържане на страничния бутон за включване. Без хоум бутон, потребителите ще трябва да правят различни жестове, за да се върнат на началния екран, което звучи просто, но изглежда като магия и все още не сме виждали в действие.

Един клип, който се появи в Twittr и Reddit, показва колко гладко е превкючването между приложенията на iPhone X, без да се налага да се активира пълния мултитаскинг панел:

Трябва да отбележим, че между приложенията може да се превключва и като се прекара пръст на ляво или дясно по хоризонталната лента в долната част на екрана, а традиционния мултитаскинг можете да извикате, като прекарате пръст до средата на дисплея – което Apple демонстрира на официалното събитие, когато представи десетия си юбилеен модел iPhone миналия месец.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This