Изберете Страница

Видео показва за пръв път интересен нов жест в iPhone X

Днес няма по-гореща тема от iPhone X, чиито предварителни поръчки вече започнаха. Той безспорно е най-иновативния модел на компанията от години насам, а отказът от хоум бутон е може би най-спорния й ход.

След него Apple е принудена да промени и начина, по който си взаимодействаме с телефона, а като пример можм да посочим Face ID, която заменя Touch ID при отключване и идентификация за различни функции, или Siri, която може да се извика чрез няколко секундно задържане на страничния бутон за включване. Без хоум бутон, потребителите ще трябва да правят различни жестове, за да се върнат на началния екран, което звучи просто, но изглежда като магия и все още не сме виждали в действие.

Един клип, който се появи в Twittr и Reddit, показва колко гладко е превкючването между приложенията на iPhone X, без да се налага да се активира пълния мултитаскинг панел:

Трябва да отбележим, че между приложенията може да се превключва и като се прекара пръст на ляво или дясно по хоризонталната лента в долната част на екрана, а традиционния мултитаскинг можете да извикате, като прекарате пръст до средата на дисплея – което Apple демонстрира на официалното събитие, когато представи десетия си юбилеен модел iPhone миналия месец.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове. Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This