Изберете страница

Видео показва за пръв път интересен нов жест в iPhone X

Днес няма по-гореща тема от iPhone X, чиито предварителни поръчки вече започнаха. Той безспорно е най-иновативния модел на компанията от години насам, а отказът от хоум бутон е може би най-спорния й ход.

След него Apple е принудена да промени и начина, по който си взаимодействаме с телефона, а като пример можм да посочим Face ID, която заменя Touch ID при отключване и идентификация за различни функции, или Siri, която може да се извика чрез няколко секундно задържане на страничния бутон за включване. Без хоум бутон, потребителите ще трябва да правят различни жестове, за да се върнат на началния екран, което звучи просто, но изглежда като магия и все още не сме виждали в действие.

Един клип, който се появи в Twittr и Reddit, показва колко гладко е превкючването между приложенията на iPhone X, без да се налага да се активира пълния мултитаскинг панел:

Трябва да отбележим, че между приложенията може да се превключва и като се прекара пръст на ляво или дясно по хоризонталната лента в долната част на екрана, а традиционния мултитаскинг можете да извикате, като прекарате пръст до средата на дисплея – което Apple демонстрира на официалното събитие, когато представи десетия си юбилеен модел iPhone миналия месец.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This