Днес няма по-гореща тема от iPhone X, чиито предварителни поръчки вече започнаха. Той безспорно е най-иновативния модел на компанията от години насам, а отказът от хоум бутон е може би най-спорния й ход.

След него Apple е принудена да промени и начина, по който си взаимодействаме с телефона, а като пример можм да посочим Face ID, която заменя Touch ID при отключване и идентификация за различни функции, или Siri, която може да се извика чрез няколко секундно задържане на страничния бутон за включване. Без хоум бутон, потребителите ще трябва да правят различни жестове, за да се върнат на началния екран, което звучи просто, но изглежда като магия и все още не сме виждали в действие.

Един клип, който се появи в Twittr и Reddit, показва колко гладко е превкючването между приложенията на iPhone X, без да се налага да се активира пълния мултитаскинг панел:

Трябва да отбележим, че между приложенията може да се превключва и като се прекара пръст на ляво или дясно по хоризонталната лента в долната част на екрана, а традиционния мултитаскинг можете да извикате, като прекарате пръст до средата на дисплея – което Apple демонстрира на официалното събитие, когато представи десетия си юбилеен модел iPhone миналия месец.