Apple пусна петата бета версия на предстоящата актуализация watchOS 3.2 малко повече от седмица след предишната и повече от месец, след публичната watchOS 3.1.3. Тя изисква iPhone да работи с iOS 10 е достъпна само за разработчици, тъй като компанията не предоставя бета версии на тази операционна система за останалите потребители.

Любопитното в нея е така обсъждания Theater Mode, който ще позволи на потребителите да изключват звука на часовника и да деактивират функцията Raise to Wake на места, изискващи повече дискретност. Така те все още ще имат възможност да получават уведомления чрез тактилната обратна връзка, а информация за тях ще може да бъде видяна след докосване на екрана на часовника, или завъртане на коронката, но звуковите известия ще бъдат спрени.

Новата бета версия идва и със SiriKit, което ще позволи на потребителите да командват виртуалния асистент чрез часовника и така да изпращат съобщения, да извършват плащания, повиквания и прочие. Тези опции са вече достъпни в iOS 10, но са нещо ново за умния часовник на Apple.