Apple потвърди през декември, че забавя софтуерно по-старите си модели телефони, тъй като батериите им се износват и не могат да се справят напълно с натоварването. В момента компанията предлага замяна на батериите на значително по-ниска цена до края на 2018 година, а един клип, споделен вчера, дава представа за това как се държи iPhone 6s преди и след манипулацията:

Разликата в производителността е забележителна, а автор на видеото е Бенет Сорбо, който твърди, че устройството му е закупено преди две години и наистина е усещал забавянето преди замяната.

В клипа Сорбо не показва два телефона, а един и същ съответно преди и след смяната на батерията, за която е чакал около месец. Това всъщност не е нещо необичайно напоследък, тъй като напливът за тази услуга е голям след намалението на цената и от 79 на 29 долара. По време на клипа, той преминава през различни задачи, вариращи от отваряне на приложения до сърфиране в Safari, а разликата в производителността е очевидна, дори и при зареждане на началната страница. По отношение на бенчмарк тестовете, iPhone 6s отбелязва съответно 2485 и 4412 точки преди и след манипулацията.

Понастоящем Apple тества новата си iOS 11.3, която ще включва в себе си нови възможности за контрол на мощността и изключване на забавянето по желание на потребителите.