Изберете Страница

Вграденото разпознаване на музика с Shazam вече е App Clip в iOS 14.6

Shazam, която е собственост на Apple, беше напълно интегрирана в iPhone и iPad още миналата година с iOS 14.2. Тогава компанията въведе нов бутон за идентифициране на песни директно от контролния център. Сега с iOS 14.6, тя ще продължи с интеграцията, превръщайки Shazam в App Clip, пълен с информация за съответната песен.

При предишната интеграция, потребителите биваха пренасочвани към сайта на Shazam, за да идентифицира дадено парче. Благодарение на новата версия на операционната система, приложението ще стане по-скоро нейтивно.

За тези, които не са запознати, App Clip е малка част от приложението, което бързо се изтегля на устройството, така че потребителят може да изпробва дадена апликация, без да се налага да я сваля цялата от App Store. Тази функция е достъпна за разработчиците от iOS 14, а сега компанията ще я използва и за собствените си приложения.

Всъщност процесът на идентифициране на музиката си остава същия, всичко което трябва да направите е да влезете в контролния център и да докоснете иконата на Shazam. Сега обаче, вместо да получавате известие, че ще бъдете пренасочени към сайта, ще виждате подробности за песента с Clip на Shazam.

Оттам можете лесно да споделите парчето, чрез други приложения, да осъществите достъп до текстове, да го пуснете в Apple Music и прочие. Има и опция за изтегляне на пълната версия на Shazam директно от App Clip.

Понастоящем iOS 14.6 е достъпна само за разработчици и бета тестери, очаква се да стане официална в следващите дни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This