Изберете Страница

Вграденото разпознаване на музика с Shazam вече е App Clip в iOS 14.6

Shazam, която е собственост на Apple, беше напълно интегрирана в iPhone и iPad още миналата година с iOS 14.2. Тогава компанията въведе нов бутон за идентифициране на песни директно от контролния център. Сега с iOS 14.6, тя ще продължи с интеграцията, превръщайки Shazam в App Clip, пълен с информация за съответната песен.

При предишната интеграция, потребителите биваха пренасочвани към сайта на Shazam, за да идентифицира дадено парче. Благодарение на новата версия на операционната система, приложението ще стане по-скоро нейтивно.

За тези, които не са запознати, App Clip е малка част от приложението, което бързо се изтегля на устройството, така че потребителят може да изпробва дадена апликация, без да се налага да я сваля цялата от App Store. Тази функция е достъпна за разработчиците от iOS 14, а сега компанията ще я използва и за собствените си приложения.

Всъщност процесът на идентифициране на музиката си остава същия, всичко което трябва да направите е да влезете в контролния център и да докоснете иконата на Shazam. Сега обаче, вместо да получавате известие, че ще бъдете пренасочени към сайта, ще виждате подробности за песента с Clip на Shazam.

Оттам можете лесно да споделите парчето, чрез други приложения, да осъществите достъп до текстове, да го пуснете в Apple Music и прочие. Има и опция за изтегляне на пълната версия на Shazam директно от App Clip.

Понастоящем iOS 14.6 е достъпна само за разработчици и бета тестери, очаква се да стане официална в следващите дни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This