Изберете страница

Вграденото разпознаване на музика с Shazam вече е App Clip в iOS 14.6

Shazam, която е собственост на Apple, беше напълно интегрирана в iPhone и iPad още миналата година с iOS 14.2. Тогава компанията въведе нов бутон за идентифициране на песни директно от контролния център. Сега с iOS 14.6, тя ще продължи с интеграцията, превръщайки Shazam в App Clip, пълен с информация за съответната песен.

При предишната интеграция, потребителите биваха пренасочвани към сайта на Shazam, за да идентифицира дадено парче. Благодарение на новата версия на операционната система, приложението ще стане по-скоро нейтивно.

За тези, които не са запознати, App Clip е малка част от приложението, което бързо се изтегля на устройството, така че потребителят може да изпробва дадена апликация, без да се налага да я сваля цялата от App Store. Тази функция е достъпна за разработчиците от iOS 14, а сега компанията ще я използва и за собствените си приложения.

Всъщност процесът на идентифициране на музиката си остава същия, всичко което трябва да направите е да влезете в контролния център и да докоснете иконата на Shazam. Сега обаче, вместо да получавате известие, че ще бъдете пренасочени към сайта, ще виждате подробности за песента с Clip на Shazam.

Оттам можете лесно да споделите парчето, чрез други приложения, да осъществите достъп до текстове, да го пуснете в Apple Music и прочие. Има и опция за изтегляне на пълната версия на Shazam директно от App Clip.

Понастоящем iOS 14.6 е достъпна само за разработчици и бета тестери, очаква се да стане официална в следващите дни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This