Shazam, която е собственост на Apple, беше напълно интегрирана в iPhone и iPad още миналата година с iOS 14.2. Тогава компанията въведе нов бутон за идентифициране на песни директно от контролния център. Сега с iOS 14.6, тя ще продължи с интеграцията, превръщайки Shazam в App Clip, пълен с информация за съответната песен.

При предишната интеграция, потребителите биваха пренасочвани към сайта на Shazam, за да идентифицира дадено парче. Благодарение на новата версия на операционната система, приложението ще стане по-скоро нейтивно.

За тези, които не са запознати, App Clip е малка част от приложението, което бързо се изтегля на устройството, така че потребителят може да изпробва дадена апликация, без да се налага да я сваля цялата от App Store. Тази функция е достъпна за разработчиците от iOS 14, а сега компанията ще я използва и за собствените си приложения.

Всъщност процесът на идентифициране на музиката си остава същия, всичко което трябва да направите е да влезете в контролния център и да докоснете иконата на Shazam. Сега обаче, вместо да получавате известие, че ще бъдете пренасочени към сайта, ще виждате подробности за песента с Clip на Shazam.

Оттам можете лесно да споделите парчето, чрез други приложения, да осъществите достъп до текстове, да го пуснете в Apple Music и прочие. Има и опция за изтегляне на пълната версия на Shazam директно от App Clip.

Понастоящем iOS 14.6 е достъпна само за разработчици и бета тестери, очаква се да стане официална в следващите дни.