Текущото поколение iPhone са първите смартфони на Apple, които предлагат възможност за безжично зареждане, но компанията явно иска да продължи с налагането на тази технология в продуктовата си серия, ако се съди по подадена заявка за патент, която визира „индуктивно зареждане между две улуктронни устройства“.

Приложените диаграми изобразяват iPad и MacBook, оборудвани с „гореща зона“, поставянето на iPhone в която, ще позволи презареждането му от батерията на устройствата.

Приложението предполага, че използването на този метод би позволило няколко устройства да бъдат зареждани от един електрически контакт – например докато зареждате своя MakBook, можете да поставите върху него iPhone и Apple Watch.

Въпреки, че това звучи като огромна революция в безжичното зареждане, компанията е известна с подаването на хиляди патентни заявки, но всъщност само част от тях се материализират в реални пордукти, така че ще трябва да изчакаме, за да разберем дали това ще се случи и с тази, или тя ще остане само една прекрасна идея.