Изберете страница

Бъдещите MacBook или iPad ще могат да зареждат безжично телефона и часовника ви

Текущото поколение iPhone са първите смартфони на Apple, които предлагат възможност за безжично зареждане, но компанията явно иска да продължи с налагането на тази технология в продуктовата си серия, ако се съди по подадена заявка за патент, която визира „индуктивно зареждане между две улуктронни устройства“.

Приложените диаграми изобразяват iPad и MacBook, оборудвани с „гореща зона“, поставянето на iPhone в която, ще позволи презареждането му от батерията на устройствата.

Приложението предполага, че използването на този метод би позволило няколко устройства да бъдат зареждани от един електрически контакт – например докато зареждате своя MakBook, можете да поставите върху него iPhone и Apple Watch.

Въпреки, че това звучи като огромна революция в безжичното зареждане, компанията е известна с подаването на хиляди патентни заявки, но всъщност само част от тях се материализират в реални пордукти, така че ще трябва да изчакаме, за да разберем дали това ще се случи и с тази, или тя ще остане само една прекрасна идея.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This