Изберете Страница

Бъдещите MacBook или iPad ще могат да зареждат безжично телефона и часовника ви

Текущото поколение iPhone са първите смартфони на Apple, които предлагат възможност за безжично зареждане, но компанията явно иска да продължи с налагането на тази технология в продуктовата си серия, ако се съди по подадена заявка за патент, която визира „индуктивно зареждане между две улуктронни устройства“.

Приложените диаграми изобразяват iPad и MacBook, оборудвани с „гореща зона“, поставянето на iPhone в която, ще позволи презареждането му от батерията на устройствата.

Приложението предполага, че използването на този метод би позволило няколко устройства да бъдат зареждани от един електрически контакт – например докато зареждате своя MakBook, можете да поставите върху него iPhone и Apple Watch.

Въпреки, че това звучи като огромна революция в безжичното зареждане, компанията е известна с подаването на хиляди патентни заявки, но всъщност само част от тях се материализират в реални пордукти, така че ще трябва да изчакаме, за да разберем дали това ще се случи и с тази, или тя ще остане само една прекрасна идея.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженерът на Apple Есге Андерсен, който работи в акустичния екип на компанията, не вярва, че настоящата Bluetooth технология е ограничаващ фактор за качеството на звука за AirPods. Той разкри някои подробности за разработката на AirPods Pro 2 в интервю за списание...

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This