Изберете Страница

Бъдещите MacBook или iPad ще могат да зареждат безжично телефона и часовника ви

Текущото поколение iPhone са първите смартфони на Apple, които предлагат възможност за безжично зареждане, но компанията явно иска да продължи с налагането на тази технология в продуктовата си серия, ако се съди по подадена заявка за патент, която визира „индуктивно зареждане между две улуктронни устройства“.

Приложените диаграми изобразяват iPad и MacBook, оборудвани с „гореща зона“, поставянето на iPhone в която, ще позволи презареждането му от батерията на устройствата.

Приложението предполага, че използването на този метод би позволило няколко устройства да бъдат зареждани от един електрически контакт – например докато зареждате своя MakBook, можете да поставите върху него iPhone и Apple Watch.

Въпреки, че това звучи като огромна революция в безжичното зареждане, компанията е известна с подаването на хиляди патентни заявки, но всъщност само част от тях се материализират в реални пордукти, така че ще трябва да изчакаме, за да разберем дали това ще се случи и с тази, или тя ще остане само една прекрасна идея.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This