Изберете Страница

Бъдещите MacBook или iPad ще могат да зареждат безжично телефона и часовника ви

Текущото поколение iPhone са първите смартфони на Apple, които предлагат възможност за безжично зареждане, но компанията явно иска да продължи с налагането на тази технология в продуктовата си серия, ако се съди по подадена заявка за патент, която визира „индуктивно зареждане между две улуктронни устройства“.

Приложените диаграми изобразяват iPad и MacBook, оборудвани с „гореща зона“, поставянето на iPhone в която, ще позволи презареждането му от батерията на устройствата.

Приложението предполага, че използването на този метод би позволило няколко устройства да бъдат зареждани от един електрически контакт – например докато зареждате своя MakBook, можете да поставите върху него iPhone и Apple Watch.

Въпреки, че това звучи като огромна революция в безжичното зареждане, компанията е известна с подаването на хиляди патентни заявки, но всъщност само част от тях се материализират в реални пордукти, така че ще трябва да изчакаме, за да разберем дали това ще се случи и с тази, или тя ще остане само една прекрасна идея.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This