Изберете Страница

Бъдещите AirPods 3 ще могат да ви предупреждават за опасности

Apple AirPods 3 може да пристигнат с възможност да намалят, или спрат звука, когато открият близка опаснот, за да ви позволят да я чуете, без да сваляте слушалките.

Това сочи нов патент, предоставен на Apple, който описва функция за промяна на аудио изхода, в зависимост от това къде е потребителят и какво прави. Идеята е, че чрез интелигентно намаляване на звука, AirPods 3, или някой от следващите модели слушалки на компанията, ще могат да предпазят потребителите в близост до натоварени пътища, или други опасности.

Чрез използване на комбинация от данни за позицията, събрани от слушалките и GPS информация, взета от свързания iPhone, или Apple Watch, бъдещите AirPods ще могат да предоставят “обратна връзка, упътвания, окуражаване, съвет, информация за безопасност, инструкции и други подобни”.

Озаглавеният “Контекстуална аудио систем” патент, описва как такава функция за автоматично регулиране на звука, ще работи за велосипедистите, проследявайки колко бързо се движат и съответно коригирайки звука. Ако достигнат определена скорост, където ситуационната осведоменост е ключова, слушалките ще могат да поставят на пауза каквото и да е аудио, което се възпроизвежда автоматично.

Въпреки, че изглежда, че съветите за безопасност са най-важната част от този патент, той може да предостави възможност за обратна връзка и инструкции от носимите устройства, които използват сензорна информация, за да проследят какво прави потребителя – например как се справя с йога поза, или колко бързо бяга.

Има много патенти на Apple, които разкриват потенциалните функции на AirPods 3, които очакваме да видим по-късно тази година, или евентуално през 2021, но и много от технологиите, засегнати в тях, никога не се превръщат в реални устройства. Следващото хардуерно събитие на Apple вероятно ще е с акцент върху iPhone 12, така че можем да видим слушалките и по-рано от очакваното.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This