Изберете Страница

Бъдещите AirPods 3 ще могат да ви предупреждават за опасности

Apple AirPods 3 може да пристигнат с възможност да намалят, или спрат звука, когато открият близка опаснот, за да ви позволят да я чуете, без да сваляте слушалките.

Това сочи нов патент, предоставен на Apple, който описва функция за промяна на аудио изхода, в зависимост от това къде е потребителят и какво прави. Идеята е, че чрез интелигентно намаляване на звука, AirPods 3, или някой от следващите модели слушалки на компанията, ще могат да предпазят потребителите в близост до натоварени пътища, или други опасности.

Чрез използване на комбинация от данни за позицията, събрани от слушалките и GPS информация, взета от свързания iPhone, или Apple Watch, бъдещите AirPods ще могат да предоставят “обратна връзка, упътвания, окуражаване, съвет, информация за безопасност, инструкции и други подобни”.

Озаглавеният “Контекстуална аудио систем” патент, описва как такава функция за автоматично регулиране на звука, ще работи за велосипедистите, проследявайки колко бързо се движат и съответно коригирайки звука. Ако достигнат определена скорост, където ситуационната осведоменост е ключова, слушалките ще могат да поставят на пауза каквото и да е аудио, което се възпроизвежда автоматично.

Въпреки, че изглежда, че съветите за безопасност са най-важната част от този патент, той може да предостави възможност за обратна връзка и инструкции от носимите устройства, които използват сензорна информация, за да проследят какво прави потребителя – например как се справя с йога поза, или колко бързо бяга.

Има много патенти на Apple, които разкриват потенциалните функции на AirPods 3, които очакваме да видим по-късно тази година, или евентуално през 2021, но и много от технологиите, засегнати в тях, никога не се превръщат в реални устройства. Следващото хардуерно събитие на Apple вероятно ще е с акцент върху iPhone 12, така че можем да видим слушалките и по-рано от очакваното.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This