Изберете Страница

Бъдещите AirPods 3 ще могат да ви предупреждават за опасности

Apple AirPods 3 може да пристигнат с възможност да намалят, или спрат звука, когато открият близка опаснот, за да ви позволят да я чуете, без да сваляте слушалките.

Това сочи нов патент, предоставен на Apple, който описва функция за промяна на аудио изхода, в зависимост от това къде е потребителят и какво прави. Идеята е, че чрез интелигентно намаляване на звука, AirPods 3, или някой от следващите модели слушалки на компанията, ще могат да предпазят потребителите в близост до натоварени пътища, или други опасности.

Чрез използване на комбинация от данни за позицията, събрани от слушалките и GPS информация, взета от свързания iPhone, или Apple Watch, бъдещите AirPods ще могат да предоставят “обратна връзка, упътвания, окуражаване, съвет, информация за безопасност, инструкции и други подобни”.

Озаглавеният “Контекстуална аудио систем” патент, описва как такава функция за автоматично регулиране на звука, ще работи за велосипедистите, проследявайки колко бързо се движат и съответно коригирайки звука. Ако достигнат определена скорост, където ситуационната осведоменост е ключова, слушалките ще могат да поставят на пауза каквото и да е аудио, което се възпроизвежда автоматично.

Въпреки, че изглежда, че съветите за безопасност са най-важната част от този патент, той може да предостави възможност за обратна връзка и инструкции от носимите устройства, които използват сензорна информация, за да проследят какво прави потребителя – например как се справя с йога поза, или колко бързо бяга.

Има много патенти на Apple, които разкриват потенциалните функции на AirPods 3, които очакваме да видим по-късно тази година, или евентуално през 2021, но и много от технологиите, засегнати в тях, никога не се превръщат в реални устройства. Следващото хардуерно събитие на Apple вероятно ще е с акцент върху iPhone 12, така че можем да видим слушалките и по-рано от очакваното.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This