Apple AirPods 3 може да пристигнат с възможност да намалят, или спрат звука, когато открият близка опаснот, за да ви позволят да я чуете, без да сваляте слушалките.

Това сочи нов патент, предоставен на Apple, който описва функция за промяна на аудио изхода, в зависимост от това къде е потребителят и какво прави. Идеята е, че чрез интелигентно намаляване на звука, AirPods 3, или някой от следващите модели слушалки на компанията, ще могат да предпазят потребителите в близост до натоварени пътища, или други опасности.

Чрез използване на комбинация от данни за позицията, събрани от слушалките и GPS информация, взета от свързания iPhone, или Apple Watch, бъдещите AirPods ще могат да предоставят “обратна връзка, упътвания, окуражаване, съвет, информация за безопасност, инструкции и други подобни”.

Озаглавеният “Контекстуална аудио систем” патент, описва как такава функция за автоматично регулиране на звука, ще работи за велосипедистите, проследявайки колко бързо се движат и съответно коригирайки звука. Ако достигнат определена скорост, където ситуационната осведоменост е ключова, слушалките ще могат да поставят на пауза каквото и да е аудио, което се възпроизвежда автоматично.

Въпреки, че изглежда, че съветите за безопасност са най-важната част от този патент, той може да предостави възможност за обратна връзка и инструкции от носимите устройства, които използват сензорна информация, за да проследят какво прави потребителя – например как се справя с йога поза, или колко бързо бяга.

Има много патенти на Apple, които разкриват потенциалните функции на AirPods 3, които очакваме да видим по-късно тази година, или евентуално през 2021, но и много от технологиите, засегнати в тях, никога не се превръщат в реални устройства. Следващото хардуерно събитие на Apple вероятно ще е с акцент върху iPhone 12, така че можем да видим слушалките и по-рано от очакваното.