Изберете страница

Бъдеща актуализация може да позволи на Apple Watch да се сдвоява с множество Apple устройства

Бъдеща актуализация ще позволи на Apple Watch да се сдвоява с множество Apple устройства, сред които iPhone, iPad и Mac, твърди нов слух. Понастоящем часовникът може да бъде сдвоен само с един iPhone и въпреки че можете да сдвоите повече от един Apple Watch към един и същ iPhone, обратната възможност не е налична, както и синхронизиране с други устройства в екосистемата на компанията.

След като Apple Watch бъде сдвоен с iPhone, той може да се използва с iPad с вписан същия Apple ID, за да следите тренировките си с Apple Fitness+ на екрана на таблета. Освен това потребителите на Mac могат да използват своя часовник, за да отключат компютъра си, да удостоверяват приложения, да преглеждат пароли и да разрешават онлайн трансакции с Apple Pay, но изключенията свършват до тук.

Тези ограничения обаче може да отпаднат, според Twitter акаунта @analyst941, който твърди, че Apple планира да промени процеса на сдвояване/синхронизиране, което означава, че часовникът вече няма да бъде свързан с един iPhone, а ще се синхронизира с множество Apple устройства.

Източникът признава, че не знае как точно ще бъде приложено това, но синхронизирането на iCloud може да е сред възможностите, подобно на начина, по който AirPods работят на различни устройства. Не е ясно и дали това означава, че все още ще е нужен iPhone за настройка на Apple Watch, преди да може да се синхронизира с други устройства на компанията, вписани със същия Apple ID в iCloud.

Не е ясно и дали промяната ще пристигне тази есен с watchOS 10, iOS 17, iPad OS 17 и macOS 14, или ще бъде отложена до 2024 година. Анонимният източник зад тази информация беше точен в прогнозите си за Dynamic Island на iPhone 14 Pro, преди устройството да бъде обявено миналата година, но няма дългосрочен опит със слуховете, така че за момента всичко това си остава само предположение и няма гаранции, че то ще се сбъдне. Може би ще научим повече по въпроса, по време на WWDC 2023, когато Apple ще представи новите версии на своите операционни системи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This