Изберете страница

Бивши мениджъри на Foxconn са обвинени за мащабна измама с дефектни iPhone

Apple разследва мащабна измама с участието на мениджъри на Foxconn, които в продължение на три години са продавали iPhone, сглобени от дефектни части, съобщава Taiwan News.

Става въпрос за няколко висшестоящи служители на компанията, които вместо да унищожават бракуваните части и устройства, ги продавали на престъпна група, която сглобявала цели устройства и ги препродавала на тайвански бизнесмени като нови. За три години служителите са спечелили от злоупотребите си около 43 милиона долара. Измамата била разкрита след анонимен имейл до Тим Кук, благодарение на което Apple започнала вътрешно разследване на 18 декември.

Foxconn не коментира злоупотребата, но бившият директор на компанията, Тери Го заяви, че в компания са над милион служители е възможно да се случат “неразумни неща” с участието на малка част от тях.

Всъщност iPhone е обект на множество измами. По-рано миналата година, двама китайски студенти измамиха Apple с близо милион долара, внасяйки нефункционални, фалшиви устройства за подмяна по гаранция. Почти идентична измама на стойност 6 милиона долара беше разкрита по-късно миналата година, а най-мащабната злоупотреба с кражба на iPhone, струваше на гиганта 19 милиона долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This