Изберете страница

Бивши мениджъри на Foxconn са обвинени за мащабна измама с дефектни iPhone

Apple разследва мащабна измама с участието на мениджъри на Foxconn, които в продължение на три години са продавали iPhone, сглобени от дефектни части, съобщава Taiwan News.

Става въпрос за няколко висшестоящи служители на компанията, които вместо да унищожават бракуваните части и устройства, ги продавали на престъпна група, която сглобявала цели устройства и ги препродавала на тайвански бизнесмени като нови. За три години служителите са спечелили от злоупотребите си около 43 милиона долара. Измамата била разкрита след анонимен имейл до Тим Кук, благодарение на което Apple започнала вътрешно разследване на 18 декември.

Foxconn не коментира злоупотребата, но бившият директор на компанията, Тери Го заяви, че в компания са над милион служители е възможно да се случат “неразумни неща” с участието на малка част от тях.

Всъщност iPhone е обект на множество измами. По-рано миналата година, двама китайски студенти измамиха Apple с близо милион долара, внасяйки нефункционални, фалшиви устройства за подмяна по гаранция. Почти идентична измама на стойност 6 милиона долара беше разкрита по-късно миналата година, а най-мащабната злоупотреба с кражба на iPhone, струваше на гиганта 19 милиона долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This