Изберете Страница

Бивши мениджъри на Foxconn са обвинени за мащабна измама с дефектни iPhone

Apple разследва мащабна измама с участието на мениджъри на Foxconn, които в продължение на три години са продавали iPhone, сглобени от дефектни части, съобщава Taiwan News.

Става въпрос за няколко висшестоящи служители на компанията, които вместо да унищожават бракуваните части и устройства, ги продавали на престъпна група, която сглобявала цели устройства и ги препродавала на тайвански бизнесмени като нови. За три години служителите са спечелили от злоупотребите си около 43 милиона долара. Измамата била разкрита след анонимен имейл до Тим Кук, благодарение на което Apple започнала вътрешно разследване на 18 декември.

Foxconn не коментира злоупотребата, но бившият директор на компанията, Тери Го заяви, че в компания са над милион служители е възможно да се случат “неразумни неща” с участието на малка част от тях.

Всъщност iPhone е обект на множество измами. По-рано миналата година, двама китайски студенти измамиха Apple с близо милион долара, внасяйки нефункционални, фалшиви устройства за подмяна по гаранция. Почти идентична измама на стойност 6 милиона долара беше разкрита по-късно миналата година, а най-мащабната злоупотреба с кражба на iPhone, струваше на гиганта 19 милиона долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This