Изберете Страница

Бивши мениджъри на Foxconn са обвинени за мащабна измама с дефектни iPhone

Apple разследва мащабна измама с участието на мениджъри на Foxconn, които в продължение на три години са продавали iPhone, сглобени от дефектни части, съобщава Taiwan News.

Става въпрос за няколко висшестоящи служители на компанията, които вместо да унищожават бракуваните части и устройства, ги продавали на престъпна група, която сглобявала цели устройства и ги препродавала на тайвански бизнесмени като нови. За три години служителите са спечелили от злоупотребите си около 43 милиона долара. Измамата била разкрита след анонимен имейл до Тим Кук, благодарение на което Apple започнала вътрешно разследване на 18 декември.

Foxconn не коментира злоупотребата, но бившият директор на компанията, Тери Го заяви, че в компания са над милион служители е възможно да се случат “неразумни неща” с участието на малка част от тях.

Всъщност iPhone е обект на множество измами. По-рано миналата година, двама китайски студенти измамиха Apple с близо милион долара, внасяйки нефункционални, фалшиви устройства за подмяна по гаранция. Почти идентична измама на стойност 6 милиона долара беше разкрита по-късно миналата година, а най-мащабната злоупотреба с кражба на iPhone, струваше на гиганта 19 милиона долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This