Изберете Страница

Анализатор предвижда голямо закъснение за появата на iPhone 8 на пазара

След като вече няколко пъти ставаме свидетели на притеснителни твърдения за забавянето на iPhone 8, в сравнение с предходни годиин, известният анализатор Минг-Чи Куо, се присъедини към тях, като обяви, че масовото производство на OLED модела iPhone, най-вероятно ще започне едва през октомври, или ноември, вместо през август както обикновено.

Той твърди, че причината за това се крие в някои трудностите при производството, тъй като новият модел включва някои нови компоненти, поръчани от Apple. Анализаторът очаква, че производството на останалите два, леко осъвременени модела 7s/7s Plus, ще се движи по график.

Едно подобно закъснение от няколко месеца несъмнено би навредило на продажбите на Apple през тази календарна година, тъй като потребителите ще искат да изчакат новото луксозно устройство, на което се възлагат много надежди. Това означава и, че компанията ще бъде изправена пред голяма конкуренция от страна на Android производителите, тъй като те пускат своите устройства през цялата година. В дългосрочен план обаче е малко вероятно гигантът да изгуби голяма част от своя пазарен дял, тъй като тези, които искат новия OLED модел iPhone, ще си го купят, макар и с известно закъсненеие.

Куо обвини за закъснението някой значителни хардуерни подобрения в iPhone 8, сред които преминаването към OLED панел, новия 10nm A11 чип, изцяло обновения дизайн и Touch ID модул и 3D сензорната камера.

Разбира се, вече сме чували за всички тези новости, но слуховете все още се колебаят по отношение на външния вид на iPhone 8, като всичко явно ще зависи от това, дали Apple ще успее да преодолее затрудненията около вгражждането на сензора за пръстови отпечатъци под дисплея навреме, или като своя конкурент Samsung, ще избере да го постави на задния панел на устройството. Анализаторът очаква недостиг на OLED модела на пазара известно време след премиерата му, което означава, че все пак той ще дебютира заедно с останалите два модела, но най-вероятно ще е невъзможно да бъде закупен до края на годината. Куо прогнозира, че общите продажби на iPhone през втората половина на 2017 година ще достигнат 110 милиона единици, като 80-90 милиона от тях ще са именно от OLED варианта.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженерът на Apple Есге Андерсен, който работи в акустичния екип на компанията, не вярва, че настоящата Bluetooth технология е ограничаващ фактор за качеството на звука за AirPods. Той разкри някои подробности за разработката на AirPods Pro 2 в интервю за списание...

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This