След като вече няколко пъти ставаме свидетели на притеснителни твърдения за забавянето на iPhone 8, в сравнение с предходни годиин, известният анализатор Минг-Чи Куо, се присъедини към тях, като обяви, че масовото производство на OLED модела iPhone, най-вероятно ще започне едва през октомври, или ноември, вместо през август както обикновено.

Той твърди, че причината за това се крие в някои трудностите при производството, тъй като новият модел включва някои нови компоненти, поръчани от Apple. Анализаторът очаква, че производството на останалите два, леко осъвременени модела 7s/7s Plus, ще се движи по график.

Едно подобно закъснение от няколко месеца несъмнено би навредило на продажбите на Apple през тази календарна година, тъй като потребителите ще искат да изчакат новото луксозно устройство, на което се възлагат много надежди. Това означава и, че компанията ще бъде изправена пред голяма конкуренция от страна на Android производителите, тъй като те пускат своите устройства през цялата година. В дългосрочен план обаче е малко вероятно гигантът да изгуби голяма част от своя пазарен дял, тъй като тези, които искат новия OLED модел iPhone, ще си го купят, макар и с известно закъсненеие.

Куо обвини за закъснението някой значителни хардуерни подобрения в iPhone 8, сред които преминаването към OLED панел, новия 10nm A11 чип, изцяло обновения дизайн и Touch ID модул и 3D сензорната камера.

Разбира се, вече сме чували за всички тези новости, но слуховете все още се колебаят по отношение на външния вид на iPhone 8, като всичко явно ще зависи от това, дали Apple ще успее да преодолее затрудненията около вгражждането на сензора за пръстови отпечатъци под дисплея навреме, или като своя конкурент Samsung, ще избере да го постави на задния панел на устройството. Анализаторът очаква недостиг на OLED модела на пазара известно време след премиерата му, което означава, че все пак той ще дебютира заедно с останалите два модела, но най-вероятно ще е невъзможно да бъде закупен до края на годината. Куо прогнозира, че общите продажби на iPhone през втората половина на 2017 година ще достигнат 110 милиона единици, като 80-90 милиона от тях ще са именно от OLED варианта.