Изберете Страница

Анализатор предвижда голямо закъснение за появата на iPhone 8 на пазара

След като вече няколко пъти ставаме свидетели на притеснителни твърдения за забавянето на iPhone 8, в сравнение с предходни годиин, известният анализатор Минг-Чи Куо, се присъедини към тях, като обяви, че масовото производство на OLED модела iPhone, най-вероятно ще започне едва през октомври, или ноември, вместо през август както обикновено.

Той твърди, че причината за това се крие в някои трудностите при производството, тъй като новият модел включва някои нови компоненти, поръчани от Apple. Анализаторът очаква, че производството на останалите два, леко осъвременени модела 7s/7s Plus, ще се движи по график.

Едно подобно закъснение от няколко месеца несъмнено би навредило на продажбите на Apple през тази календарна година, тъй като потребителите ще искат да изчакат новото луксозно устройство, на което се възлагат много надежди. Това означава и, че компанията ще бъде изправена пред голяма конкуренция от страна на Android производителите, тъй като те пускат своите устройства през цялата година. В дългосрочен план обаче е малко вероятно гигантът да изгуби голяма част от своя пазарен дял, тъй като тези, които искат новия OLED модел iPhone, ще си го купят, макар и с известно закъсненеие.

Куо обвини за закъснението някой значителни хардуерни подобрения в iPhone 8, сред които преминаването към OLED панел, новия 10nm A11 чип, изцяло обновения дизайн и Touch ID модул и 3D сензорната камера.

Разбира се, вече сме чували за всички тези новости, но слуховете все още се колебаят по отношение на външния вид на iPhone 8, като всичко явно ще зависи от това, дали Apple ще успее да преодолее затрудненията около вгражждането на сензора за пръстови отпечатъци под дисплея навреме, или като своя конкурент Samsung, ще избере да го постави на задния панел на устройството. Анализаторът очаква недостиг на OLED модела на пазара известно време след премиерата му, което означава, че все пак той ще дебютира заедно с останалите два модела, но най-вероятно ще е невъзможно да бъде закупен до края на годината. Куо прогнозира, че общите продажби на iPhone през втората половина на 2017 година ще достигнат 110 милиона единици, като 80-90 милиона от тях ще са именно от OLED варианта.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This