Изберете страница

Apple Watch 7 няма да донесе големи промени

Вече има някои слухове за Apple Watch 7, но с изключение на някои промени в дизайна, не е ясно какво е подготвила Apple за носимото устройство, което доминира на пазара и тази година.

Нов доклад на Bloomberg обаче, обръща внимание не само на Apple Watch 7, но и на новите модели за 2022 година. Според него устойството, което се очаква в средата на септември, ще включва по-бърз процесор, актуализиран екран и подобрена безжична свързаност. Няма подробности за процесора, но изглежда това ще е незначителен ъпгрейд.

Що се отнася до дисплея, според слуховете той ще е с дизайн с по-минимални рамки и нова техника за ламиниране. Изненадващо се посочва, че Apple Watch 7 ще е малко по-дебел от предшественика си и можем само да се надяваме, че това ще се дължи на по-мощната батерия. Последният нов детайл предполага актуализирана функционалност на свръхшироколентов достъп (UWB), която видяхме при AirTag и това е напълно логично развитие. Като се има предвид относително минималните актуализации в watchOS 8, не е странно, че тази година часовникът няма да е особено различен от предшествениците си.

Интересното в този доклад обаче е, че се споменават и моделите, които се очакват следващата година. Според него вариантите ще са три, като ще включват стандартния Apple Watch 8, Apple Watch SE 2 и нов спортен модел, който ще е насочен към любителите на екстремни спортове.

Apple Watch 8 може да предостави сензор за телесна температура, който според слуховете трябваше да се появи тази година, но се смята, че е отложен за следващата. Спряганият отдавна сензор за измерване на кръвна захар обаче, все още е далеч. За Apple Watch SE 2 не се посочват подробности, но се предполага, че той ще вземе някои функции от тазгодишния Apple Watch 7, като подобрения UWB например.

Най-интригуващ разбира се е новият спортен модел, който изданието нарича “explorer” или “adventure”. Въпреки, че може би си спомняте Apple Watch Sport, който беше просто алуминиева версия на часовника и името отпадна след 1-во поколение, новият вариант ще е насочен към любителите на екстремното, които сега ползват устройства на Garmin, Casio и Polar. Първоначално плановете са били той да дебютира тази година, но се смята, че ще бъде изместен към следващата. Няма подробности за характеристиките и функциите му, но можем да предположим, че ще е с подобрена издръжливост и живот на батерията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This