Изберете страница

Интересни промени в камерата за бъдещия 6.7 инчов iPhone прогнозира анализатор

Според слуховете, Apple планира да пусне 6.7 инчов iPhone от висок клас тази есен, а множество доклади сочат, че устройството ще включва интересни подобрения на задната камера, сред които по-големи сензори, които улавят повече светлина за по-добро качество на изображението например.

Последната информация идва от известния анализатор Минг-Чи Куо, който вчера обяви, че 6.7 инчовия модел ще има Sensor-Shift Image Stabilization, а самата технология ще достигне до още 2-3 нови модела следващата година. Въпреки, че детайлите са оскъдни, технологията за смяна на сензорите може да доведе до стабилизиране на изображението при Ultra Wide обектива в бъдещите iPhone, като се започне с тазгодишния 6.7 инчов модел. Модели като iPhone 11 Pro, разполагат с оптична стабилизация на изображението както за снимки, така и за видеа, но само при използване на широкообхватния, или телефото обектив. Новата технология би осигурила решение за това, тъй като стабилизацията ще се прилага за самия сензор на камерата, а няма да зависи от конкретен обектив. Това естествено ще подобри снимките и с приспособими аксесоари, като OlloClip например.

DigiTimes също посочва, че технологията за стабилизиране на изображението при смяна на сензора идва за 6.7 инчовия модел iPhone тази година, а още няколко източника подкрепят този слух. В доклада се казва още, че тя ще е налична и при моделите от висок клас с 6.1 инчов екран тази есен, което обаче си противоречи с тезата на Куо, който предвижда технологията да е ограничена само до 6.7 вариант до следващата година.

Според слуховете, 6.7 инчовият iPhone ще има най-големият дисплей до сега и ще е малко по-висок от iPhone 11 Pro Max. Куо прогнозира още, че поне един от моделите за 2020 година ще има перископен обектив, позволяващ 5-кратно оптично увеличение, подобно на P30 Pro на Huawei, или дори 10-кратно такова. В момента iPhone предлага максимум 2х оптично увеличение и 10х цифрово, като оптичното запазва качеството на снимките, докато цифровото води до известно размиване. Куо твърди, че перископният обектив ще бъде проектиран в партньорство с тайванския доставчик Genius Electronic Optical.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This