Изберете страница

iPhone 9 ще има и Plus версия

Apple планира и по-голяма версия на бъдещия си бюджетен модел iPhone 9, твърди 9to5Mac, позовавайки се на доказателства, открити в кода на iOS 14.

Всъщност до сега слуховете визираха устройство с 4.7 инчов LCD дисплей и хоум бутон с вграден Touch ID. Изглежда обаче, че компанията работи и върху по-голяма версия и имайки предвид, че моделът ще замени iPhone 8, можем да предположим, че тя ще е с 5.5 инчов екран. Откритите в кода на операционната система доказателства сочат, че и двата смартфона ще работят с чипа A13 Bionic, използван в iPhone 11, което би трябвало да ги направи по-ривлекателни от старите модели, тъй като част от потребителите предпочитат да не харчат пари за смартфон от висок клас.

Хоум бутонът няма да има движещи се части, както е при iPhone 7/8 и ще използа Taptic Engine за симулиране на кликванията и минимизиране на хардуерните повреди. Потребителите ще могат да използват Apple Pay и Express Transit, която не се предлага в някои от по-старите модели iPhone и ще могат да сканират NFC маркери, което е възможно само с iPhone Xr, Xs и 11.

Важно е да отбележим обаче, че името iPhone 9 е просто спекулативно, също като iPhone SE 2 и не е ясно точно как ще се нарича новият бюджетен iPhone, който се очаква да излезе тази пролет, вероятно заедно с iOS 13.4, или след това.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This