Изберете страница

Три седмици след пускането му на пазара, все още е почти невъзможно да се купи iPhone 7 Plus

Официално iPhone 7 и iPhone 7 Plus бяха пуснати на пазара на 16 септември и много фенове на марката се наредиха на опашки, за да си ги купят, въпреки прогнозите че новите модели на Apple няма да реализират големи продажби, тъй като са „скучни“ и „почти идентични“ с предшествениците си.

Компанията реши на пук на традициите си, тази година да не обявява официално резултатите от пордажбите през първия уикенд след пускането на смартфоните си по магазините и това стана причина да нямаме реална информация за това как се продават те, поне докато Apple не покаже данните от тримесечието.

За съжаление обаче, много фенове останаха разочаровани поради невъзможността да се сдобият с по-големият и по-мощен iPhone 7 Plus. Това е положението навсякъде по света, включително и у нас, малко повече от три седмици след старта на продажбите. До магазините в големите градове и мобилните оператори достигат изключително малко бройки, които се разпродават буквално за часове. Въпреки, че търсенето на този модел е сравнително по-малко от това при iPhone 7, Jet Black вариантът е на практика неоткриваем, а тук там има единични бройки 32 GB от някои цветове.

Тези проблеми не са само във фирмените магазини на Apple, те обхващат всички мобилни оператори и магазини за електроника. Дори онлайн поръчките, подадени на страницата на компанията, са отложени с до 3-4 седмици, а за лъскаво-черния модел, периодът за доставка достига дори до 6-8 седмици.

Apple планира да обяви своите резултати и печалба за тримесечието на 25 октомври и едва тогава ще станат ясни и общите продажби на iPhone, както и това, дали ограничения в доставките са причината за недостига на iPhone 7 Plus. До тогава тези от вас, които са решили да си купят точно по-големия модел iPhone 7 ще трябва да се заредят с търпение, или да разчитат на късмета си да открият някоя бройка в случаен магазин.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This