Изберете страница

Затварянето на приложенията няма да спести живота на батерията ви, потвърди изпълнителен директор на Apple

Става въпрос за една вече доста стара случка, за която прочетох наскоро и реших да споделя с вас по повод на множеството запитвани за мултитаскинга на iOS и връзката му с живота на батерията, които получаваме. Както повечето от вас знаят, схващането, че затварянето на отворените на заден план или забилите приложения за iOS запазва живота на батерията, отдавна е прието като един вид закон сред потребителите. Въпросът за това беше зададен и на Тим Кук миналата година, чрез имейл, който в последствие беше публикуван в интернет, но Крейг Федериги, който ръководи работата по iOS и OS X се намеси, като използва възможността да отговори.

Ако сте сред собствениците на iPhone или iPad, които страдат от бързо изтощаване на батерията, то несъмнено сте срещали тази препоръка в интернет – да затворите всички приложения от мултитаскинга на устройството. Един собственик на iPhone обаче, реши да зададе въпроса на Тим Кук, изпращайки му следния имейл:

Това съвпадна с множество запитвания във връзка със спора на компанията и ФБР по повод на криптирането и подателят на запитването така и не получи отговор от Кук. За сметка на това друг високопоставен служител на Apple реши да разбие популярния мит и това е Крейг Федериги, който дори подчерта отрицателния си отговор два пъти, като написа:

Така че, ако все още имате някакви съмнения, свързани с този така вкоренил се в ежедневието ни мит, време е да ги изоставите – затварянето на приложенията, работещи във фонов режим, не влияе на живота на вашата батерия! Всъщност това далеч не е първия път, когато компанията отрича спорното твърдение, като дори на официалната й страница за поддръжка пише, че „убиването на приложения за iOS от app switcher изобщо не предлага никакви предимства за батерията“.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This