Изберете страница

Запознайте се с Lucid, едно наистина забележително приложение за фотообработка!

Днес искам да ви разкажа за едно нетипично приложение за фотообработка. Става въпрос за Lucid, с чиято помощ имате възможността да превърнете своите снимки в картини на известни художници и съвсем неочаквано за мен се оказа, че един от авторите му е моят добър приятел Никола Иринчев.

Преди да премина към историята му и да ви запозная с неговите създатели, вижте за какво става дума всъщност:

Имам удоволствието да познавам Никола Иринчев от дългите години във форумите, но честно казано не знаех, че Lucid е негово дело, докато той случайно не го спомена. Вече бях изпробвала приложението и останах удивена от резултатите, затова и го помолих да ми разкаже на кратко неговата история.

cover_george-nikiРаботата му с другия разработчик, Георги Стоянов започва преди две години, когато заедно основават първата си компания Clusterize, по-късно ребрандирана на Craze. Тогава се появява и едноименното приложение, което насочва потребителите към най-горещите събития близо до тях и то също е много интересно, но не е тема на днешния ми разказ.

В средата на тази година, двамата решават да се фокусират върху нещо друго и вниманието им е привлечено от статии за изкуствения интелект и машинното обучение, като методът за прилагане на стила от една картина върху друга ги заинтригува най-много и те решават, че ще бъде наистина интересно, ако го пакетират в приложение, което всеки може да използва. Речено – сторено, готови са за около месец, но тъй като се разсейват с други неща, го публикуват едва месец по-късно.

Така се ражда Lucid, минималистично и фокусирано върху технологията за прехвърляне на стила приложение, което уверено се конкурира с Prisma и мога да твърдя, че резултатите ми харесват дори повече. За момента обработката на снимките се извършва на собствени сървъри, тъй като според разработчиците скоростта на процеса е по-важна от възможността той да се използва без достъп до интернет, а тя е наистина забележителна – докато в началото магията отнема около 30-40 секунди, сега времето за обработката на една снимка е сведено до едва 0.5 секунда!

Работата с Lucid е лесна и интуитивна. Просто избирате кадъра, който искате да обработите и стила на известен художник, който искате да приложите, цък и докато премигнете, вашият собствена шедьовър вече е готов. Чрез симулиране на начина, по който работи мозъкът на художника, Lucid превръща една съвсем обикновена снимка в картина, която приятелите ви в Instagram определено ще харесат!

Най-хубавото е, че приложението се поддържа редовно, а авторите му постоянно добавят нови и нови методи за подобряване на алгоритъма.

Можете да изпробвате Lucid, като посетите сайта или го изтеглите директно от App Store, то е напълно безплатно и ви гарантирам, че работата с него ще ви достави истинско удоволствие!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This