Изберете страница

Двойната камера ще се превърне в стандарт за iPhone до 2018 година

Анализаторът Минг-Чи Куо прогнозира в свой доклад, че Apple ще мигрира към оптична стабилизация на изображението и двойна камера и това ще започне още следващата година, като през 2018 вече цялата линия iPhone ще може да се похвали със сензори, подобни на тези на iPhone 7 Plus.

Основните фактори, които могат да окажат влияние върху евентуалната промяна в технологията са необходимостта от увеличаване обхвата на изображението и нуждата от пълен редизайн на телеобектива за добавяне на стабилизираща технология.

Куо отново посочва своята теза, че догодина ще видим три модела iPhone, с 4.7 и 5.5 инчов TFT – LCD дисплеи и един с извит OLED панел, чийто размер все още остава неуточнен. Предполага се, че 5.5 инчовият модел и този с OLED дисплей ще бъдат с двойна камера и възможност за оптична стабилизация на изображението. Ако прогнозите на анализатора са верни, то тази технология ще получи ръст на потребителска база от 10-15% през тази година, до 40-50% през 2017 и е напълно възможно да приемем, че до 2018 година, този процент ще достигне и надмине 85%.

Largan вероятно ще продължи да бъде основен доставчик на модули за камерата на iPhone, а заедно с него ще се включат Sony, LG Innotek и Sharp.

Apple постави солидна основа за iPhone фотографията още с iPhone 7 и iPhone 7 Plus, чиито 6 степенен обектив позволява висока скорост на 12 мегапикселовия сензор и по данни на компанията, тя е 60% по-бърза и 30% по-енергоефективна в сравнение с тази на предишните модели. Гигантът от Купертино добави в тазгодишния си по-голям модел и телеобектив, който позволява 2х оптично увеличение и 10х цифрово такова. Ще бъде интересно да видим с какво ще ни изненада десетия, юбилеен модел iPhone 8, в областта на мобилната фотография.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This