Изберете страница

Внимание! Появи се ново текстово съобщение, което може да блокира всеки iPhone!

В интернет пространството отново циркулира текстово съобщение, чиято единствена цел е да блокира вграденото приложение Message на iPhone с всяка версия на iOS, включително и 10.

Може би си спомняте, че такова имаше и миналата година и то предизвикваше освен крашване на телефона и непрекъснати рестарти, а в друг случай връзка в Safari, при отваряне също блокираше устройствата на Apple. Експериментите не свършиха с това и се появи и видео, което имаше подобен ефект върху iPhone и iPad.

Всички тези бъгове бяха бързо фиксирани от компанията в следващите ъпдейти на операционната система и потребителите като че ли се успокоиха, но сега нова заплаха грози любимите им смартфони и тя идва под формата на прикачен в съобщение файл, който причинява блокиране на приложението при отваряне.

Разбира се можете да го затворите от мултитаскинга, но когато отново се опитате да достигнете Message, ще видите само бял екран и приложението ще ви изхвърля. Рестартиране с двата бутона не помага, както и нормално изключване. Причинате е, че приложението се опитва да разчете прекалено големия за него файл и това го прави неизползваемо.

По тази причина не ви съветваме да отваряте подобни съобщения, нито да си правите шеги с приятели, като им ги изпращате!

В този клип можете да видите какво се случва с телефона, след получаването на съобщението:

Разбира се, ако станете жертва на подобна шега, не всичко е изгубено и има решение на проблема, което не изисква кой знае какви технически познания.

Трябва да отворите този адрес в Safari: vincedes3.com/save.html. Това ще стартира скрипт който ще симулира отваряне на Message и ще ви отвори нов екран за писане на съобщения, в който има предаврително подготвен текст: “I have just saved your iPhone bro ;)”

След това устройството ще се върне към нормалния режим на функциониране и ще имате пълен достъп до приложението за съобщения.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This