Изберете страница

Поредното абсурдно дело – патентен трол с претенции към iMessage

Apple не веднъж е била жертва на абсурдни претенции на патентните тролове и изглежда тази година отново няма да се размине с това.

Seatoun Media твърди, че с приложението си iMessage, компанията нарушава патент от 2002 година, който описва система за записване на гласови съобщения. Целта на това изобретение е да осигури гъвкав метод и система, позволяваща записването и възпроизвеждането на гласови съобщения, за поръчки по време на телефонни обаждания, без не обходимост от превключване и обработка.

Може би не е изненада, че делото е заведено в Източен Тексас, любимата юрисдикция на патентните тролове, където през октомври Apple беше осъдена да заплати над 300 милиона долара за предполагаемо нарушение на патенти във връзка с Face Time и iMessage.

Компанията разкрива, че още от 2014 година се бори с фирми, които не се занимават с нищо друго, освен опити да измъкнат пари от големите, купувайки стари патенти и търсейки илюзорни нарушения. В момента Apple е въвлечена и в още едно съдебно дело с Nokia, за повече от пет патента, за което двата гиганта уж бяха сключили споразумение през 2011 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This